Bästa rallysimulatorn

Varje år som racingsäsongen drar igång är det säkerligen många entusiaster i publiken som önskar att de själva kunde sitta bakom ratten. Det finns idag en mängd olika racingspel eller racingsimulatorer, som tillåter just det. Även om ingen simulator helt kan ersätta den riktiga fartkänslan finns det särskilt ett spel som lyckas komma riktigt nära.

Dirt Rally (2016)

Enligt många den bästa racingsimulatorn för rally och spelet lägger ribban högt för vad simracing handlar om. Fartkänsla och spelupplevelse ligger i fokus när produktutvecklarna tagit fram Dirt Rally som en av de mest naturtrogna simulatorerna någonsin. Spelet är förhållandevis svårt att spela, men det är inte heller lätt att ratta en rallybil på WRC-nivå.

Fullfjädrad simulator

För att få njuta av en total simulatorupplevelse, bör man använda ratt och pedaler. En Xbox-kontroll gör jobbet men når naturligtvis inte samma grad av verklighetskänsla. Den inbitna rallyentusiasten kommer få svårt att sluta trycka ned pedalen, då spelet väl dragit igång. Dirt Rally är ett mästerligt hantverk som bland anat rör sig bland svenska Värmlandsskogar. Det kommer inte råda brist på sätt att få tiden att gå, då hela 39 olika rallybilar står till förfogande. Här är det själva simulatorn som står i fokus och borta är alla låtsasgrenar och rollspel, kvar finns ren och skär rallyglädje med fotfästet i verkligheten.

Kräver sin förare

Dirt Rally är som sagt inget lätt spel och kräver att man är beredd på att öva upp sin skicklighet. Det finns ingen möjlighet att spola tillbaka, utan åker man av banan får man stå för konsekvenserna. Det gäller att följa kartläsarens instruktioner och ta kurvorna med exakt rätt tajming och tempo. Det finns möjlighet att reparera sin bil och byta upp sig mellan varven. En rallysimulator av den här klassen kan säkerligen stilla hungern hos den som aldrig får möjlighet att ratta en riktig rallybil i någon av de stora tävlingarna. Så nära det går åtminstone.