Börja med rally i Sverige

I Sverige har vi inte bara EM-gruppspelen att se fram emot i sommar utan också den del stora rally-tävlingar. Älskar du snabba bilar och att utmana dig själv? Då kanske rally är någonting för dig. Rally är en av de största motorsporterna i Sverige så det finns fina möjligheter om du är duktig. Dock är det inte bara så enkelt som att sätta sig i en bil och börja köra. Det finns flera punkter som du måste ha koll på innan du börjar. Har du bara passionen och intresset så kommer det att gå bra. Kanske kan du till och med delta i Rally Sweden en vacker dag?

Det första steget är att införskaffa sig en rallylicens, det är ett måste för att få sätta sig i en rallybil. Du kan inte tro att det räcker med ett vanligt körkort för så är inte fallet. Du måste helt enkelt kunna bevisa att du klarar av att köra bilar i en väldigt hög hastighet. Är du redan säker i bilen kan det räcka med ett par lektioner innan du är redo för ditt prov. Att köra upp för rallylicens kostar runt 500 kronor. När du har tagit denna licens är du tillåten att köra rally på de vägar som är speciellt avsedda för detta.

För att kunna köra rally måste du också ha tillgång till en rallybil. Det bästa är ju så klart att ha sin egen bil, men det är också en stor ekonomisk kostnad. Tyvärr så är motorsporter inklusive rally väldigt drivna av pengar och det kan vara svårare för dem som har det sämre ekonomiskt ställt att slå sig in och bli en värdig konkurrent. Många måste förlita sig på att man hittar sponsorer som kan hjälpa till. Dock går det ibland att få tag på begagnade bilar så det är inte helt omöjligt. Du kan även sätta ihop din egen bil och bara köpa delarna.